Sunday, December 27, 2020

‌ سه‌رهه‌ڵدانی جووڵانه‌وه‌کان به‌ دژی حیجابی زۆره‌ملی


 

لە بێدەنگی بزووتنەوەکانی کۆمەڵگای ئێران، شێوە بزووتنەوەیه‌ک سەری ھەڵدا کە ئەگەر نێوی بزووینەوەی لێنەھێنین دەتوانین بڵێن شێبھە بزووتنەوە بوو.

ئەو بزووتنەوەیە دژایەتی ژنان بە حیجابی زۆرەملی بوو کە ژنان سەرپۆشەکەیان لە شوێنە گشتێکان بە تایبەت شوێنە ناسراوەکان دەستی پێ کرد.

ھەستیاری دەستگای حاکم، بەو شێوه‌ جوڵانەوەی ناڕەزایەتی ژنان لە ئێران بوو بە ھۆی ئەوەی ژنان پێداگری زیاتر لە پێشووی، ئەو جووڵانەوە درێژە پێبدەن و ورده‌ورده‌ لە ئێران بوو بە بزووتنەوەی سەراسەری. ئەو ھەڵسوکەوتە نمادینەی ژنان لە ھەڵگرتنی سەرپۆشی بەزۆری لە شوێنە گشتێکان، ترس و دڵە ڕاوکەی حاکمی ئێرانی زیاتر کرد و دەستی کرد بە  سەرکۆنە و زیندانی کردنی ژنانی ناڕازی ئەو جووڵانەوە سەرکوتگەرانە ڕێگای بە ژنانی ناڕازی نیشان دا و بناغەی شێبھە بزووتنەوەی کۆمەڵگای داڕشت.

بێگومان بۆ ھیچکەس داپۆشراو نیە کە ژنان لە ئێران جێگە و پێگەیەکی نابەرابەر و ژێر دەستیان ھەیە. بەپێچەوانەی بزووتنەوەی ژنان لە جیھاندا، کە دژی نیزامی نابەرابەری پیاوسالاری، شەڕ دەکەن؛ لە ئێران ناڕەزایەتی ژنان زۆرتر دژی سیاسەتەکانی حاکم سەری ھەڵداوە ھەرچەند ژن لە ئێران چەوساوەی دەستی سیستمی پیاوسالاریە بەڵام ئامانجی ژنانی ناڕازی، زۆرتر ڕووبەڕوو بوونەوە دەگەڵ سیاسەتەکانی دەستگای حکوومەتە.

بە سرنجدان  بەو بابەتە کە سەرچاوەی ئەسڵی سیاسەتی دووبەرەکایەتی لە تەواوی وڵاتانی ئیسلامی، ئیدۆئۆلۆژی ئیسلامیە؛ خاڵی گرینگی دژایەتی و ناڕازی بوونی ژنان، یاسای دینی ئیسلامە. بەو واتایە کە زۆرتری بەربەستەکانی ژنان لە ئێران و لە وڵاتانی موسوڵمان بەو بۆنەیه‌ فێرکاری دینی ئیسلامە کەوابوو سرووشتیە کە بزووتنەوەی ژنان، لە ئێران و لە وڵاتانی ئیسلامی، دژی یاسا و سیاسەتی ئیسلام دەکرێ ھەرچەند دەبێ سرنج بدرێت بەوەی لە نیزامی ژێر دەستی ئێران ئیزنی سەرھەڵدانی ھیچ جۆرە بزووتنەوەیەکی کۆمەڵایرتی نادا . بەو ھۆیەیە کە جووڵانەوەی دژایەتی ژنان بە حیجابی زۆرەملی، نێوی بزوونتەوەی بندرێ.

ئه‌و جوابه‌ جه‌نگییه‌ی‌ ژنان به حیجابی زۆره‌ملی و سیاسته‌کانی حکوومه‌ت نیشان ده‌دا که ژنان له‌ ئێران زیاتر به شوێن وه‌ده‌ستهێنانی ئازادی زیاترن بیشتن تا هاوسه‌نگی زیاتر. له‌ کاتێکدا که جووڵانه‌وه‌ی ژنان له‌ ئێران ڕووی له‌ زیادبوونه‌ له‌سه‌ر چه‌رخی هاوسه‌نگی ده‌سووڕێ. حیجابی زۆره‌ملی سنوورداره‌ و ئه‌و سنووردارییه له‌ ئێران،‌ له‌ په‌نا زۆربه‌ی شته‌ سنوورداره‌کانی دیکه‌ وه‌به‌ر پیاوانیش ده‌که‌وێ. له‌وانه‌یه‌ ئه‌گه‌ر باروودۆخێکی ئاوا پشووسوار به‌رۆکی ئێرانی نه‌گرتایه‌، ویستی ژنانی کۆمه‌ڵگه‌ زۆر زیاتر له‌ لابردنی حیجاجی زه‌ره‌ملی ده‌بوو. هه‌ر بۆیه‌ له‌م بارودۆخه‌ی ئێستادا به‌ چاڵش کێشانی یاسای ئیسلامی ده‌توانی ڕێکارێک بێ بۆ خه‌باتی ژنان بۆ ئازادی.

له‌بابه‌ت ئه‌و جووڵه‌ نمادیانه‌ی ژنان، ده‌بێ چاوپۆشی له‌ چه‌ند خاڵ بکه‌ین. یه‌که‌م ئه‌وه‌یکه خاڵی ده‌ستپیکی ئه‌و جووڵه‌یه‌ له‌ گۆڕه‌پانی ئینقلابی ئیسلامی تاران ده‌ستی پیکرا. ئه‌و گۆڕه‌پانه‌ی که به ناو ئینقلابی ئیسلامی نێودێر کراوه‌ و به هه‌موو شیوه‌یه‌ک ده‌کرێ به‌ واتای دژی ئینقلاب (شۆڕش) و ئیسلامه‌. که‌ له‌ زۆره‌ی شاره‌کانی ئێرانیش ئه‌و کاره‌ کراوه‌ که‌ نمادێک له‌ ئینقلابی ئیسلامی تێدا دیار بووه‌.  دوای ئه‌وه‌ دژکرده‌وه‌ی حکوومه‌ت به‌و کاره‌ی ژنان، سه‌رکووب و زیندانی کردنیان بووه‌. ئه‌و دژکرده‌وه‌یه‌ی حاکمیه‌ت، ئه‌و ڕووه‌ دژه‌ ژنه‌یانی نیشان جیهان ده‌دا و زه‌مینه‌ی بۆ کۆمه‌ڵگه‌ نێونه‌ته‌وه‌یه‌کان بۆ زه‌خت خستنه‌ سه‌ر ئێران خۆش ده‌کا. خاڵی سێهه‌م ئه‌وه‌یه‌که، سوشیاڵمیدیا و تێکنۆلۆژی ڕاگه‌یاندن ڕۆڵیکی کرای له‌ زه‌قکردنه‌وه‌ی ئه‌و جووڵه‌یه‌دا بووه‌. که‌وایه‌ که‌مڕه‌نگ کردنی سنووره‌کانی جوغرافیایی به هۆی ئه‌و که‌ره‌سته‌ ڕاگه‌یه‌ندنانه‌ یارمه‌تی ئه‌و جوووڵانه‌ی خه‌ڵکی جیهان به‌ تاایبه‌ت ژنان ده‌دا.‌ که‌وایه‌ له‌خۆڕا نییه‌ که‌ نیزامی سیاسی  له‌ ئێران به‌ دژی سوشیالمیدیا و که‌ره‌سته‌ ڕاگه‌یه‌ندنه‌کان نوێیه‌کانه‌. له‌و ڕوویه‌وه‌، باشتر وایه‌ ژنان که‌ڵکی باش له‌وباروودۆخه‌دا وه‌رگرن.




حجاب اجباری

 در خاموشی جنبش های اجتماعی در ایران، شکلی از جنبش های اجتماعی ظهور کرد که اگر نتوان ان را جنبش خواند؛ به یقین می توان آن را شِبه جنبش نامید. این شبه جنبش، اعتراض زنان به حجاب اجباری بود. این جنبش با اقدام زنان به برداشتن حجاب در اماکن عمومی به ویژه مکانها شناخته شده و معروف شروع شد. حساسیت حاکمیت به این حرکت های اعتراضی زنان در ایران باعث شد زنان مصمم تر از قبل این حرکت ها را ادامه بدهند و کم کم به سراسر ایران هم سرایت کرد. این اقدام نمادین زنان در برداشتن حجاب در اماکن عمومی، هراس و ترس حاکمیت را بیشتر کرد و اقدام به سرکوب و زندانی کردن زنان معترض کرد. همین اقدامات سرکوبگرانه راه را به معترضان نشان داد و زمینه را برای  تبدیل شدن آن به یک شبه جنبش اجتماعی فراهم کرد. 

بدون شک بر کسی پوشیده نیست که زنان در ایران جایگاهی نابرابر و تحت سلطه دارند. برعکس جنبش های زنان در جهان، که در مقابل نظام های نابرابر مردسالار مبارزه می کنند؛ در ایران اعتراض زنان بیشتر در مقابله با سیاست های حکومت قرار گرفته است. زنان هرچند توسط نظام مردسالار هم تحت سلطه قرار می گیرند و هدف زنان معترض بیشتر، مقابله و به چالش کشیدن سیاست های جنسی حکومت می باشد. در این راستا و با توجه به اینکه آبشخور اصلی این سیاست های تبعیض آمیز در همه ی کشورهای اسلامی، ایدئولوژی اسلامی است؛ کانون اعتراضات و تقابلات زنان قوانین دین اسلام است. به عبارتی بسیاری از محدودیت های زنان در ایران و در کشورهای مسلمان به واسطه¬ی آموزه های دین اسلام است، بنابراین طبیعی است که جنبش زنان هم در ایران و هم در دیگر کشورهای اسلامی در راستای دهن کجی به این قوانین و سیاست ها شکل بگیرد. هرچند باید به این نکته اذعان داشت که نظام سلطه در ایران اجازه ظهور هیچ گونه جنبش اجتماعی را نمی دهد. به همین دلیل هم هست که حرکت اعتراضی زنان به حجاب اجباری را باید شبه جنبش نامید. 

این دهن کجی زنان به حجاب اجباری و سیاست های حاکمیت نشان می دهد که زنان در ایران بیشتر به دنبال کسب آزادی های بیشتر هستند تا برابر خواهی. درحالی که جنبش زنان در کشورهای توسعه یافته بر محور برابری می چرخد. حجاب اجباری محدودیت است و این محدودیت در کنار سایر محدودیت های دیگر شامل حال مردان در ایران هم می شود. شاید اگر چنین فضای خفقان و سرکوبی در ایران وجود نداشت، خواسته زنان به مراتب بیشتر از حذف حجاب اجباری می شد. بنابراین در فضای کنونی ایران به چالش کشاندن آموزه ها و قوانین اسلامی می تواند راه مبارزه زنان برای آزادی خواهی را هموار کند. 

درخصوص این حرکت های نمادین زنان، از چند نکته نباید چشم پوشی کرد. اول اینکه نقطه آغازین این حرکت ها در میدان انقلاب اسلامی تهران شروع شد. میدانی که به اسم انقلاب اسلامی نامگذاری شده است و به نوعی می تواند به معنای مخالفت با انقلاب و اسلام باشد. کما اینکه در سایر شهرهای ایران هم این اقدامات نمادین زنان در مکانهایی بوده که نمادی از انقلاب اسلامی وجود داشته است. دوم اینکه، واکنش حکومت به این اقدامات زنان، سرکوب و زندانی کردن آنان بود. این واکنش حاکمیت، چهره زن ستیز آن را به دنیا معرفی کرد و زمینه را برای فشار مجامع بین المللی بر ایران بیشتر می کند. نکته سوم اینکه، فضای مجازی و تکنولوژی های ارتباطی در برجسته کردن این حرکت نمادین زنان ایرانی نقش بسزایی داشته است. پس، کم رنگ شدن مرزهای جغرافیایی به واسطه¬ی این ابزارهای ارتباطی، به جنبش های اجتماعی به ویژه جنبش زنان در ایران و سایر کشورهای جهان کمک بزرگی می کند. پس بی خود نیست که نظام سیاسی در ایران مخالف فضای مجازی و ابزارهای ارتباطی جدید است. از این رو، بهتر است زنان از این فضا و قابلیت های آن به نحو احسنی استفاده کنند. 


Friday, November 27, 2020

از ناکار آمدی سیاسی تا فروپاشی اجتماعی در جامعه ایران

 دوره تاریخی که جامعه ایران اکنون در آن قرار گرفته است در نوع خود خاص و قابل قیاس با هیچ دوره ای نیست. تحریم های آمریکا و جامعه جهانی از یک طرف، و تورم و گرانیهای افسارگسیخته از طرفی دیگر دست درد دست بیماری کرونا  گذاشته اند تا جامعه ی ایرانی را با نوعی انباشت مسائل اجتماعی روبرو کنند. مسائلی که آن را به ورطه فروپاشی اجتماعی رانده است. برای اثبات این ادعا میتوان مناسبات برخی نهادهای اجتماعی را تحلیل و تبیین کرد. 

نهاد دولت که در جوامع مدرن متولی سیاستگذاری و نظارت بر امورات شهروندان است، به اندازه ای ناکارآمد شده است که هیچ مشروعیتی در بین مردم ندارد. دولت بیشتر از آنکه به فکر رفاه و آسایش شهروندانش باشد، درگیر دعواهای جناحی و سیاسی داخلی است. ناکارآمدی دولت در مدیریت اقتصاد مملکت منجر به افزایش گرانی و فشار به اقشار آسیب پذیر و طبقه متوسط جامعه شده است. همین عدم مدیریت حوزه اقتصاد موجب ظهور آسیب های عمده ی اجتماعی در لایه های مختلف اجنماع شده است. امروزه در شبکه های اجتماعی تصاویر و فیلم های زیادی از دزدی و خشونت¬های خیابانی پخش می¬شود که بیشتر آنها به واسطه افزایش فشار اقتصادی به طبقه پایین جامعه است که به شکل ناهنجاری و جرم خود را نشان می دهد. دولت – شاید بهتر باشد بگوییم حاکمیت- به همین بی کفایتی و سوء مدیریت اقتصادی اکتفا نکرده و با بازی با قیمت طلا و بورس و سکه دست در جیب مردم کرده و پس¬انداز مردم را بالا کشید. از طرفی دیگر حاکمیت با سلطه و ارعاب وحشت در بین مردم کاری کرده است که مردم به فکر اعتراضات مدنی نباشند. اگر به وجود جامعه مدنی در ایران خوش بین باشیم چون صحبت کردن از جامعه مدنی در یک حکومت به شدت دیکتاتور و مستبد مضحک به نظر می رسد.

فساد هم در ایران امروز، در قامت یک معضل سیاسی اجتماعی قد علم کرده و چنان در سازمانهای اداری رسوخ کرده که دیگر کسی به این سازمانها اعتماد ندارد. فساد امروزه به صورت سیستمی دارد عمل می¬کند و اقدامات دستگاه قضائی برای مبارزه با آن بیشتر جنبه سلیقه ای و نمایشی پیدا کرده است. ریشه¬ی اصلی فساد سیستمی به حوزه سیاست برمی گردد، درست آنجا که نیروها به خودی و غیرخودی تقسیم می شوند. در جامعه ایران مصادیق و نمونه های زیادی را می تواند از این سیستم فساد مثال زد. از دکل گم شده در دریا تا رانت خواری ها اخیر در بین مدیران و مسئولان دولتی. در این سیستم، ابتدا ارزش های نظام سیاسی در مدیریت رسوخ می کند. یعنی ملاک انتصاب مدیران خود بودن و غیر خودی بودن آنها در حوزه سیاست است. این منجر می شود روشنفکران و افراد کار بلد نتوانند در مناصب و سِمت¬های مدیریتی رسوخ کنند. درنتیجه خلاقیت افراد سالم سرکوب می شود و از طرفی دیگر افراد فاسد درون سیستم نفوذ می¬کنند. در این سیستم فاسد حوزه عمومی چنان قدرتی ندارد که فساد و افراد فاسد را کنترل کند. درنتیجه اختلاس و رانت خواری شیوع پیدا می کند. ضمن اینکه باید این نکته را اضافه کرد که فساد سیستمی  محصول یک ساختار غیر دموکراتیک است. در چنین ساختاری تعادلی در قدرت وجود ندارد و خودی های صاحبان قدرت می شوند. در این سیستم قانون معنایی ندارد و مدیران قدرت بلامنع و تعیین کنند قوانین هستند. نکته تاسف بار اینکه اکنون در جامعه¬ی ایران فساد به لایه های مختلف اجتماعی رسوخ کرده و نظام اجتماعی را چنان دچار آنومی کرده است که دیگر امیدی به اصلاح آن نمی باشد.

    نهاد دین دیگر نهاد اجتماعی است که در ایران دچار فروپاشی شده است. امروزه ارزشهای دینی به واسطه حکومت دینی چنان در بین مردم به ویژه نسل جوان افول پیدا کرده است که از دین جز یک مناسک آن هم نزد نهادهای رسمی و حکومتی اسمی باقی نمانده است. حتی رهبران و علمای دینی هم جایگاه قبلی خود را در بین مردم ندارند و برخی هم آشفتگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حال حاضر ایران را به حکومت دینی ربط می دهند. اما ناگفته پیداست که نقش شبکه¬های اجتماعی در این استحاله ارزشی بی تاثیر نبوده است. با آمدن کرونا و تعطیلی مساجد و مراکز مذهبی مردم بیشتر به دین بدبین شده و ایمان آنها به علم و دانش به ویژه علوم پزشکی بیشتر شده است. به تعبیر اینگلهارت با پدیده «عرفی شدن دین» در ایران مواجه هستیم چون آن کارکردهای اجتماعی که قبلا دین داشت را دیگر ندارد. 

      دیگر نهاد اجتماعی که دستخوش آسیب شده، نهاد خانواده است. نهاد خانواده که امن ترین مکان برای آرامش و امنیت بود، اکنون به کانون خشونت و مناقشات اجتماعی تبدیل شده است. خانواده ای که قبلا کاستی¬های نهادهای دولتی را به دوش می کشید و آنها را جبران می¬کرد، دیگر تاب مقابله و مقاومت با این همه معضلات و مسائل بیرونی را ندارد. گویا تمامی مصائب و مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به نهاد خانواده منتقل شده است.  روابط زناشویی در خانواده نه از سر مهر و عطوفت بلکه بیشتر حول تحمل همدیگر، مناقشات و مشاجرات لفظی می چرخد. شاید افزایش آمار طلاق و عدم تمایل به ازدواج در بین مجردان شاهدی بر این مدعا باشد. امروزه خیانت زن و شوهر ها در خانواده های ایران امری شایع است. درکنار این مسائل پدیده های اجتماعی دیگری چون ازدواج سفید، تجرد قطعی، هم باشی و ازدواج دختران جوان با مردان مسن پولدار به وجود آمده اند، که همگی حاکی از سست شدن بنیاد خانواده هستند. روابط والدین با تنها فرزند خانواده هم اکنون تبدیل به معضلی اجتماعی شده است. خانواده تک فرزندی که در ایران بسیار شایع است، اگر اکنون هم مسئله ای اجتماعی نباشد؛ یقینا در آینده نزدیک یک مسئله ی اجتماعی خواهد بود. پس اگر بگوییم در ایران از نهاد خانواده تنها یک خانه باقی مانده اغراق نکرده ایم. خانه ای مدرن که نقش اعضای آن تغییر کرده و این اعضا بیشتر از آنکه با همدیگر ارتباط داشته باشند هرکدام در گوشه ای از این خانه در دنیای مجازی سیر می کنند. 

      نهاد آموزش و دانشگاه هم در این فروپاشی اجتماعی نقشی به عهده دارد. اکنون در ایران از عقلانیت و ایمان به رهایی بخشی علم، هم خبری نیست؛ چرا که نهاد دانشگاه در ایران چنان دچار ناکارآمدی و آشفتگی شده است که خود به یکی از عوامل تشدید کننده فروپاشی اجتماعی تبدیل شده است. دانشگاه حکم یک بنگاه اقتصادی را دارد که از مشتری هایش پول می گیرد تا مدرک بدهد. مدرک دارانی بی¬سواد پدیده ای جدید در این کشور می باشند که لقب دکتر و مهندس را با خود یدک می کشند. به همین خاطر است که داشتن تحصیلات عالی از آمال و آرزوهای جوانان ایرانی رخت بربسته است. البته تعداد تحصیل کرده¬هایی که احساس می¬کنند عمر خود را بیهوده تلف کرده اند کم نیستند. اعضای هیئت علمی دانشگاهها که سلاله روشنفکران هرجامعه ای محسوب می شوند، درچنین وضعیتی چشم خود را بر این همه بی عدالتی و سلطه سیاسی فرو بسته و سکوت اختیارکرده اند تا مبادا از دانشگاه اخراج شوند. در ایران امروز نهاد دانشگاه که کانون تحولات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بود، به تعبیر آنتونی گرامشی به ابزاری برای هژمونی سیاسی تبدیل شده است.

یقینا به موارد بالا می توان موارد بیشتری اضافه کرد که همگی نشان از فروپاشی عمیق اجتماعی در ایران می¬دهد. می توان از کودکان کار، روسپیگری، تبعیض جنسی، ستم قومی، بی¬عدالتی و بسیاری از مسائل اجتماعی دیگر نوشت که همگی مؤید این امرند که نظام اجتماعی در ایران دارد متلاشی می شود. حوزه عمومی ای وجود ندارد که مردم راجع به این مسائل با هم بحث و گفتگو کنند تا مانع از فروپاشی آن شوند. در این شرایط، بیماری کرونا و گرانی های افسار گسیخته مردم را چنان زیر فشار برده اند که دچار افسردگی و انزوای اجتماعی شده اند. همه به فکر بقای خودشان هستند و بقا تبدیل به ارزش نهایی شده است. در چنین شرایطی و با توجه به وضعیت سیاسی کشور امیدی به بهبود آن نیست. مردم به خوبی می دانند که امید به اسطوره های رهایی بخش و قهرمانان اجتماعی هم در چنین شرایطی، سرابی بیش نیست. آنها بیشتر امیدوار بودند تا یک عامل خارجی بتواند چنین شرایط ناگواری را دگرگون کند. با انتخاب بایدن به عنوان رئیس جمهور امریکا آب پاکی رو دستان لرزان مردم ریخته شد. شاید این نظر کمی عجیب باشد که مگر حل یک مسئله اجتماعی، راهکار سیاسی داد ولی اگر واقع¬بینانه نگاه کنیم تنها یک فروپاشی سیاسی می تواند جلو ی فروپاشی اجتماعی در ایران را بگیرد. 

بنفشه () ------------------------ >

Tuesday, November 17, 2020

تجاوز جنسی

شکنجه و تجاوز یکی از ابزاری است که در زندانهای رژیم ایران اسلامی برای حفظ قدرت و ایجاد رعب و وحشت برای مخالفان این رژیم میباشد شکنجه چه فیزیکی باشید یا روحی و روانی برای به زانو درآوردن و شکست حرمت نفس از طرف قدرتمندان به کار برده میشود است تحقیر جنسی و ترویج سادیسم جنسی و منش تجاوز گرانه سکس محوراز زمانی که حکومت ایران بر سر کار آمده و تا به امروز یکی از ناجوانمردانه ترین شکنجه ها و مهمترین ابزار حکومت ایران برای سرکوب مخالفانش بوده است در حکومت ایران بسیاری از مبارزان سیاسی به ویژه زنان بیشتر از همه مورد آزار و تجاوزات جنسی در بازجویی ها و شکنجه گاهها قرار گرفته اند و میتوان صراحتا اشاره به کتاب حسینعلی منتظری روحانی هفتادو نه ساله کرد که مدت ده سال جانشین خمینی _رهبر رژیم مذهبی در ایران بود که خاطراتش را در کتابی که سراسر وحشت از جنایات رژیم آخوندی است که فاش شده است که سوا از فتوای خمینی برای قتل عام های تمامی زندانیان اشاره به تجاوز دختران در زندانهای ایران امری رایج و سیستماتیک بوده است تجاوزاتی که فقط به دختران نوجوان محدود نمی شد بلکه زندانیان زن مسن رانیز شامل میشد و به دستور خمینی قبل از اعدام دختران باکره باید به آنها تجاوز شود تا به بهشت بروند.در اینجا آیا فرقی بین رژیم ضد زن قرون وسطایی و اعرابی که دخترکان را زنده به گور میکردند وجود دارد؟؟؟؟>فقط و فقط یک لحظه تصور کنیم آن لظات از زندگی دردناک دخترکان بی گناه که در آن شکنجه گاههای رژیم ایران و بازجوهای بی رحم چه زجری را کشیده و متحمل شده اند. بنفشه کریم زاده

Tuesday, October 13, 2020

#شهادت_میدهم

 #شهادت _میدهم


بعد از شکنجه های نوید افکاری توسط رژیم ایران ،شاهین ناصری دوست نوید به شکنجه های نوید توسط رژیم ایران شهادت داد و اعلام کرد که دوستش نوید چقدر مورد شکنجه توسط این رژیم جنایتکار قرار گرفته بود و متأسفانه نوید افکاری جوان ورزشکار اعدام شد و شهادت دوست نوید به کارزاری در دنیای مجازی شد و #شهادت_میدهم در ایران به را هم افتاد. #شهادت_میدهم راباید به 41 سال جنایات رژیم دیکتاتوری ربط داد و شهادت داد به چهل و یک سال بی عدالتی، اعدام،فقر،باید شهادت داد برای فرارمغزها ،شهادت داد برای کشتن جوانان و نوجوانان با کشتن مستقیم آنها در اعتراضات  برای داغ دل مادران که شبانه جوانان شان را زیر خاک کردند .

#شهادت_میدهم به یاد اعدام های بی دادگاهی و یتیم کردن کودکان.

#شهادت_میدهم برای اعتراضات 88 و چشمهای#ندا آقاسلطان که باز ماند و جان داد و خود گویای شهادت از پلیدیهای رژیم ایران بود.


#شهادت_میدهم برای پدری که نخواست اعدام جگر گوشه اش را ببیند و در زیر زمین خانه اش خود را حلق آویز کرد.


#شهادت_میدهم  برای فرهاد خسروی کولبر 16 ساله کورد که از فرط سرما دستانش مشت شده بود و جان داد.


#شهادت_میدهم برای کشته شدن جوانان مملکت در اعتراضات 96.


#شهادت_میدهم برای نوزاد 9 ماهه ای که در شکم مادرش در داخل هواپیما زنده زنده سوخت.


#شهادت_میدهم برای زهرا و و زهرا های کورد زبان که محکوم به 10 سال حبس شد .جرم: تدریس به زبان کوردی (مادری).


و من #شهادت_میدهم


#شهادت_میدهم برای 70 روز انفرادی های برادر نوجوانم که چه شکنجه هایی را متحمل شد.


#شهادت_میدهم  شکنجه های خودم به روی بدنم که بی گناه بازداشت شدم و در بدترین شرایط روحی و جسمی در خیابان پرت کردند توسط وزارت اطلاعات.


#شهادت_میدهم به لباسهای پاره شده تن مادرم توسط نیروهای اطلاعات  که از شرم اینکه بدنش پیدا نباشد برادرم را در آغوش کشیده بود که بدن برهنه خود را پنهان کند.


#شهادت_میدهم به پشت خمیده پدرم که زیر کتک های جانی های رژیم تا روز مردن پشتش راست نشد.


#شهادت_میدهم به پای سوخته ام که در کودکی توسط ماموران رژیم با لگد داخل تنور پرت شدم و پایم سوخت.


#شهادت_میدهم 

به بی عدالتی، به ظلم و ستم های رژیم جنایتکار که تمامی ندارد.


بنفشه کریم زاده

Monday, August 10, 2020

۲۸ مرداد خونین در کردستان

 بیست و هشت مرداد سالگرد نظامی جمهوری اسلامی ایران به کوردستان است تاریخی که سر آغاز کشتارهای وسیعی از مردم کورد شد در حالی که تنها شش ماه از تغییر حکومت میگذشت، جمهوری اسلامی با حمله نظامی وسیع و به باور خود آتش خشم و خروش انقلابی کردستان را با کشتار و نسل کشی ملت کورد خاتمه خواهد داد، در این میان شیخ تشنه به خون خلخالی ملعون در آن ماهها با حکمی که از خمینی در دست داشت با قدرت کامل هر کسی را که می توانست به جوخه اعدام کشاند، او با سردستگی قوای نظامی برای سرکوب به کردستان فرستاده شد، بسیاری از زنان و

مردان کورد به رگبار گلوله و تیرباران های صحرایی بست با و محاکمه های چند دقیقه ای از بین برد و با دستور مقامات بالا با این مضمون که ارتش حق ندارد از این لحظه پوتین از پای درآورد تا این یاغی ها را از میان برندارند و خلخالی هم با استناد به این دستور میگفت من با این پوتین ها خاک کردستان را یکسان خواهم کرد، در سی و یکم سال۱۳۵۸ در حالی که خلخالی همچنان در کوردستان بود و دستور اعدام های صحرایی را صادر میکرد که بلافاصله انجام میشدند در شهرهای کردستان به این ترتیب مردمان بی گناه تیر باران میشدند، در پاوه ۱۸ نفر، در سنندج در یک روز ۱۱ نفر در سقز ۱۸ نفر و باز در سنندج دو نفر در انزار عمومی ۲ نفر دوباره در سقز ۴ نفر و همچنان ادامه داشت و ادامه داشت ، چون خلخالی آنها را مفسد فی الارض میدانست، چون این رژیم از بدو حکومت دیکتاتوری خود همچنان خود را خدا فرض کرده  و هرکس را به نحوی مخالف بود با نوع حکومتداریش و بی عدالتی ها یش ،از نظر آنها مفسد فی الارض واتهام محاربه زده و سخت ترین مجازات ها را برای آنها در نظر میگرفت و بار دیگر در همان تاریخ و روزها در مریوان ۶ نفر دیگر به دست خلخالی اعدام شدند و همچنان به کشتارو اعدام در تک تک شهرها ادامه میداد و اینطور میگفت که مذاکره حکومت با کردستان و مردمش و اپوزسیون ها ی کورد فقط  و فقط یک راه دارد و یک زبان و آنهم اسلحه است و ما به هیچ عنوان وجود آنها را به رسمیت نمی شناسیم.

وقتی که شکایات در آن زمان پیش خمینی برده شد وی در جواب گفت که قوانین اسلامی باید رعایت و اجرا شود، یعنی به گفته او کشتار و نسل کشی مردم بی گناه و آزادیخواه کوردستان ، طبق موازین اسلامی و شرع  واجب است و .

اکنون که ۴۱ سال از این حکم ناجوانمردانه میگذرد، هنوز به مطالبات کوردها پاسخ داده نشده است و فتوای خمینی جلاد همچون لکه ننگی بر تاریخ رژیم جمهوری اسلامی باقی مانده است.

بنفشه کریم زاده

Wednesday, August 5, 2020

خشونت علیه زنان شکل نمیگیرد مگر جنس مخالفی وجودا داشته باشد

بعضی حرفها که گفته میشود معمولا عاقبت خوبی ندارند و راه را برای باز کردن بعضی اقدامات غیر قابل جبران هموار می سازد حال آنکه از طرف بزرگان مملکت باشد، شاید خیلی ها این حرف به گوشتان آشنا باشد که نمی توان زن و مرد را برابر دانست چون این مسآله با طبیعت در تضاد است،این سخنان را رجب طیب اردوغان در سال 2014 گفتند ،و چقدر آشنا هستند این گفتارها برای ما ایرانیها چون معمولا بزرگان مملکت مانیز این چنین از زنان تقدیر میکنند، چون این حرفها فقط و فقط زن را به کم بودن در جامعه محکوم میکند، این سخنان بی شباهت به طرز فکر و رفتارهای سردمداران رژیم ایران نیست که همیشه زن و زن کشی را در این کشور به دست فراموشی سپرده اند، و آوردن چنین سخنان بر زبان در میان مردم سهم بزرگی را در رقم زدن، خشونت علیه زنان دارد.

و قتل زنان چه ناشی از مشکلات اجتماعی، چه سیاسی، چه فرهنگی در این کشورها نتیجه روندهایی است که از سوی دولت و نهادهای مذهبی و ضد زن پیش برده میشود و دولت های محافظه کار با این کار، پایه های مرد سالاری را در جامعه تقویت میکنند.

قتل پینار بدون شک اولین قتل نبوده و آخرین هم نخواهد بود، به امید یکسان سازی حقوق زن و مرد در تمام جوامع مردسالاری ضد زن و به امید اینکه شاهدقتل پینار ها در دنیا نباشیم

بنفشه کریمزاده

Saturday, July 25, 2020

ڕێژیمي ئێران تاکەی ده توانێ درێژه به م کرده وە جینایه تکارانە یەی بدات.

ڕێژیمی ئێران تاکەی ده توانێ درێژه به م کرده وە جینایه تکارانەیەی بدات.

وڵاتى ئيران يه کێکە لە و وڵاتانەی کەزۆرترين سزای ئیعدامی لئ بە ڕێوە دەچێت، ئێعدام هە روە ک ناوەکەی قورس و ڕەزاگرانە جینایەتێکە کە ڕێژیمی کۆماری ئیسلامی بە ناوی سزا دژ بە موخالیفانی خۆی بە ڕێوه ی دەبات.
خە ڵکی ئیران بە گەورە و بە مندال هە مو هەستیان پڕ بووە لە وشەی ئیعدام و تەنانە ت زۆربە ی خە لکی ئە و وڵاتە عادەتیان بە دیتنی دیمەنی ئیعدام گرتوو، یانی هەربەیانییە ک، کەچاو دەکەینەوە، وتەلەڤیزێون دادەگرێ ، هەررۆژنامەیە ک هە ڵدەدرێتەوە بە ڕووداوی ئيعدام دەکڕيتەوە،ئەو ڕێژیمە بناغەی دەسەڵاتەکەی لە سەرترس دامەزراندوو، و بۆیە ئەوە یەکێکە لە سیاسەتەکانی کە دیھەوێ بە ئێعدامی مرۆڤەکان لە بەرچاوی خەڵکەوە، خەڵک بترسێنی، ئێران زیاترله 40 ساڵە بەردەوام خەڵک ئێعدام دەکات و بە ردەوامە، و پەرە سەندنی ئێعدامەکان، نیشان دەدا کە رژیمی ئێران جار لە گە ڵ جار زیاتر دەیھەوێ خەڵک بترسێنە و ئازاریان بدات تە نیا دیاڕی رژیمي پەت و سێدارە بۆ خە لکی ئێران لەماۆەی 40سالی ڕابردوودا، زیندانی کردن، شه ڕ، کوشتن، دەرکردن لە ۆلات، بێبەشکردن لە خوێندن و زانکۆ، ئێعدامی بە کۆمەل، بڵاوکردەنەوەی مادە هۆشبەرەکان و سەدان نە هامەتی دیکە بۆ.
کۆماری ئیسلامی ئيران کە بە دروشمی دادپەروەریی ئیسلامییەوە  خۆی بە سەرخەڵکی ئێران داسەپاند، و سزای ئیعدام و زیندان....ی بۆ خەڵکی بەدیاری هینا، بە هەزاران مرۆڤی بێ تاوان وەک تاوانبار گیانیان لێ سەندراو و لە ژیان بێ بەش کران سەرەڕای لەژێر تەوژم دابوون، هەم لەلایەن ڕێکخراوە جیهانییەکان و هەم لەلایەن ڕێکخراوە نێوخۆییەکانی  مافی مرۆڤەوە، بۆهەڵوهشانەویان کەمکردنەوەی سزای ئێعدام لە یاسادا، کەچی بە بێ گوێ دان بەم تەوژمانە، ماوەی 40  ساڵە بەوپەڕی دڵ ڕەقییەوە ئەم زۆڵمە بەڕێوە دەبا و رۆژ و مانگ نییە گیانی سەدان کەسی بێ تاوان نەستێنی.
بەپێی راپۆرتی رێکخراوەکانی مافی مرۆڤ لەسالی2011 دا لانی کەم 676 کەس، لەسالی 2012 دا 314 کەس، لەسالی 2017 زیاتر لە 300 کەس، ساڵی 2019 دا 280  کەس، لە ئێران ئێعدام کراون نمونەی هەرە دیار، ئێعدامی بە کۆمەڵی زیندانییانی  سیاسی لە سالی 1367 دا لە لایەن کۆماری ئیسلامییەوه بۆ هاوینی سالی 1367 بەهەزاران کەس لە بەند کران بەبئ دادگایی کردنێکی عادڵانە قەتڵوعام کران، ئەوانە کە ئێعدام کران، بێ تاوان بوون، چون نە دەستیان بە خوێنی کەس سوور ببوو نە تاوانیان هەبوو،بەڵکوو بە هۆی بیر و باوەڕی سیاسی ئەم سزا گەورەیەیان بە سەرداسەپا.ئەمڕۆ خواستی خەڵکانی ئێران، ئازادییە بۆ هەمووان،بۆ زیندانییانی سیاسی ئەوانەی ساڵیانی ساڵە لە ژیڕ ئەشکەنجەی ڕووحی و جەستەیی دان، ڕێژیمی پەت و سێدارە دەبێ ئەو پەیامە باش وەربگرێ کە ئێعدام و زیندان ناتوانێ چارەسەری ئەو کێشە و گیرو گرفتانە بێ کە ڕووبەڕووی دەسەڵاتەکەی بوونەوە، هیچ کات زوڵم ناتوانی هەتا هەتایە بەردەوام بێ.

وەنوشه کریم زاده



Friday, March 13, 2020

#اعدام

 ولی اگر دوباره‌ از ما اعدام کنید 


هشتک ها به پا میخیزند 

روی سرتان خراب خواهند شود  

دیگر اجازه نخواهید داشت  اعدام‌های خود سرانه داشته باشید


#اگر دوباره-اعدام کنید


از خودتان اعدام کنید


اعدام_کنید# 

مسببین دلار ۲۴ هزار تومانی را ،

 سکه ۱۱ میلیونی را 

، مسکن متری ۱۲ تا ۴۰ میلیونی را

، مسببین بی ارزش کردن ارزش پول ملی یکی از ثروتمند ترین کشورهای جهان را


#اعدام_کنید عوامل آشوب و فتنه افزایش یک شبه قیمت بنزین را که کشور را به هم ریخت.


#اعدام_کنید غارت گران بیت المال و جاسوسان و نفوذی هایی که با پوستین انقلابی در حال دریدن حرمت خون شهدا و به خاک و خون کشیدن باور های نسل گذشته و حال و آینده این مرز و بوم هستند را


#اعدام_کنید  تا هیچ پدر هر شب با دست خالی  وارد خانه خود نشود و، تا طلوع خورشید روز دیگر با چشمان خیس هزار بار آروزی مرگ نکند! 

#اعدام_کنید تا هیچ جوانی از روی نداری و فلاکت نبود آینده ای مبهم در دام رسانه های معاند و ضد انقلاب گرفتار نشود و سرباز بی جیره و مواجب کف خیابان آنها نشود.

چه کسی گفته اعدام نکنید !؟

 اتفاقا این روزها کشور بیشتر از زمان دیگری به طناب دار نیاز دارد، اگر کم آوردید از چین طناب دار با کیفیت وارد کنید و تمام مسئولین خائن و بی کفایت و نفوذی  به دار بکشید شاید این کشور یک نفس راحت بکشد شاید!

 اعدام کنید کف و سوت زدنش با ما!

Sunday, March 8, 2020

روز جهانی زن

روز جهانی زن را به زنانی که محکم و استوار، در جهت تحقق آرمان های خود از تمام ظرفیت وجودی خود بهره گرفته و تلاش کردند، بانوانی که زنانه، در برابر رژیم دیکتاتور ایران جنگیدند، مسئولانه تلاش کردند و متعهدانه نسبت به باورهای خود هزینه دادند! بانوان و دخترانی که به جمهوری دیکتاتور اسلامی نه گفتند و با تمام محدودیت های این رژیم خونخوار قدم در راه مبارزه گذاشتند ،تبریک میگویم.
#ندا_ناجی
#نسرین_ستوده
#فرشته_طوسی
#نرگس محمدی
#بهاره_هدایت#گلرخ_ابراهیمی
#نه_به_جمهوری_اسلامی
#نه_به_اعدام
#زن#زنان#8مارس#آزادی

بنفشه کریم زاده

Tuesday, February 4, 2020

من به آخوند رای نمیدهم

من به بد و بدتر رای نمیدهم
من به ماندگاری جهل رای نمیدهم
من به اعتیاد جوانان رای نمیدهم
من به اسید پاشی روی زنان کشورم رای نمیدهم
من به آوارگی میلیونها ایرای پناهجو رای نمیدهم
r /> من به اختلاس و دزدی و غارت رای نمیدهم
من به یک مشت آقازاده و یک مشت دزد و گدا رای نمیدهم
و ختم کلام به آخوند و دیکتاتور رای نمیدهم.
#نه به آخوند
#نه به دیکتاتو#
#نه به جمهوری اسلامی

بنفشه کریم زاده